Praorapport: Elin Öst följde med oss en vecka

Jag heter Elin och jag har varit på prao här hos Bertills & Jung i en vecka.

Vanliga veckor brukar vara så långa – ja ibland känns de som år. Den här veckan ha varit annorlunda. Det första jag fick göra när jag kom in måndag morgon var att skriva en presentation om mig själv. Jag förstod direkt att här kommer jag att få prova på nya uppgifter vilket jag gillar.

Under hela veckan varit aktiv på instagram-kontot @wasaliving. Jag har fått ta bilderna helt själv (med en bra kamera!) och komma på bildtexterna. Jag har skrivit min första artikel som heter “5 tips för dig som fotograferar med mobilen”. Jag har alltid älskat att skriva, men här någonstans förstod jag att det är något sånt här jag vill hålla på med i framtiden.

På onsdag morgon fick jag följa med Anna på en föreläsning av Alf Rehn. Den var intressant och jag lärde mig mycket. På torsdagen fick jag följa med Anna och Linus till Åbo Akademi. Vi skulle filma Lisbeth Fagerström till ett projekt.  Jag hade aldrig varit på Åbo Akademi förut men jag gillade verkligen stället. Intervjun gick jättebra och det var nästan det roligaste på hela veckan.

Under veckan fick jag också följa med på möten och allmänt se hur det går till här. Jag har verkligen fått prova på många olika saker här, vilket jag är tacksam över. Jag har lärt mig massor om skrivande, fotografering, kommunikation och marknadsföring. Jag som är en ganska blyg person har känt att jag krupit ut ur mitt skal lite och pratat mer än vanligt. Jag har trivts superbra här – och det känns nästan lite tråkigt att gå tillbaka till skolbänken!

Tack för den här veckan Bertills & Jung!

 Elin Öst, praoelev